2022-03-17 12:56Pressmeddelande

Ökat tempo i omställningen till återvinningsbara plastförpackningar

Familjeägda matfågelkoncernen Blentagruppen är ägare till Guldfågeln och Ingelsta Kalkon. Blentagruppen har en mycket lång tradition av att ha högsta fokus på hållbarhetsarbete.

Vi brinner för dessa frågor och vårt mål är att fortsätta att ligga i absolut framkant inom detta viktiga område. Därför vill vi hela tiden vidareutvecklas och bli ännu bättre.

Tillsammans med Svensk Dagligvaruhandels medlemmar Axfood, City Gross, Coop Sverige, ICA Sverige och Lidl Sverige, samt livsmedelsleverantörerna Dafgårds, Findus Sverige och Orkla Foods antar vi nu en gemensam avsiktsförklaring om att tillsammans starta omställningen av plastförpackningar för frysta livsmedel.

Avsiktsförklaringen är ett steg på vägen att nå målet om att alla förpackningar av plast ska vara materialåtervinningsbara. 

Läs mer på Svensk Dagligvaruhandels hemsida >>

 

Peter Andersson
VD/Koncernchef Blentagruppen


Om Ingelsta Kalkon

Ingelsta Kalkon – en del av Blentagruppen. I mer än 35 år har Ingelsta Kalkon erbjudit marknaden svensk kvalitetskalkon med hantverksmässiga metoder i alla led. Företagets passionerade, kunniga och professionella medarbetare har på egen hand utvecklat ett brett sortiment av delikatesser. Produktutveckling, handstyckning och tillagning sker på gården Brukstorp och i Simrishamn på skånska Österlen. Där finns även företagets Gårdsbutilk. Ingelsta Kalkons delikatesser finns också i välsorterade livsmedelsbutiker och restauranger.


Kontaktpersoner

Affärsområdeschef Kyckling & Kalkon
Johan Ekerot
VD/Koncernchef
Peter Andersson