Vi är väldigt stolta över höstens två kalkonnyheter som gör det ännu lättare för konsumenten att välja kalkon till sin måltid. Båda produktnyheterna har förpackningar som gör det enkelt för konsumenten att ta fram en mindre mängd produkt utan att bryta hela förpackningen. Allt fler upptäcker att kalkon är lätt att laga och lätt att variera och framförallt lätt att älska! Vi vill, med dessa produkter, göra det enklare för konsumenten att välja kalkon till sin måltid, säger Katja Hansson, Produktchef Ingelsta Kalkon.
Kalkon är lätt att laga!
Det bästa sättet att veta när kalkonbröstfilén är färdiglagad är att använda en stektermometer. Placera den i mitten av den tjockaste delen. Flytta kalkonfilén från värmekällan när temperaturen visar +70°c. Låt alltid köttet vila i en liten stund innan du skär upp det. Köttsaften ska vara helt klar när köttet är färdigstekt. Fler tillagningstips och inspirerande recept finns på Ingelsta Kalkons hemsida ingelstakalkon.se
Kalkonnyheter från Ingelsta Kalkon
- Kalkonbröstfilé mörad - fryst
Kalkonbröstfilén kommer från svensk kalkon. Filén är mörad med enbart salt och vatten och har en kötthalt på 92%. Filén har många användningsområden som till exempel att helsteka och servera med en krämig rotfruktsgratäng piffad med Chèvre. Förpackningen innehåller 2 x ca 300 g. Finns att köpa hos ICA, COOP, Axfood och Bergendahls. Lanserades vecka 40 2020. Rekommenderat pris ca. 170 kr / kg
- Kalkonbacon 3-pack
Kalkonbacon tillverkad av svensk kalkon. Kalkonbaconen är varmrökt och färdig att äta precis som den är. Kan med fördel användas som traditionellt bacon till Pasta Carbonara eller ugnspannkaka. Förpackningen innehåller 3 x 100g. Finns att köpa hos ICA och COOP. Lanserades vecka 40 2020. Rekommenderat pris ca. 47,90 kr / styck.
För bilder, produktprover och mer information kontakta Ingelsta Kalkon.
Ingelsta Kalkon – ett lokalt skånskt hantverk av de bästa råvarorna I mer än 35 år har Ingelsta Kalkon erbjudit marknaden svensk kvalitetskalkon med hantverksmässiga metoder i alla led. Företagets passionerade, kunniga och professionella medarbetare har på egen hand utvecklat ett brett sortiment av delikatesser. Produktutveckling, handstyckning och tillagning sker på gården Brukstorp och i Simrishamn på skånska Österlen. Där finns även företagets Gårdsbutik, en av Ingelsta Kalkons 5 delikatessbutiker. Övriga butiker finns i Malmö, Lund, Göteborg och Stockholm. Ingelsta Kalkons delikatesser finns också i välsorterade livsmedelsbutiker och restauranger. 2019/20 omsatte Ingelsta Kalkon cirka 296 miljoner kronor och hade cirka 135 anställda.