Ingelsta Kalkon har sedan starten 1984 erbjudit kalkonkorvar i sitt sortiment, och var först på den svenska marknaden att erbjuda kryddiga korvar av svensk kalkon. Nu utökas sortimentet ytterligare med en ny spännande smak på kalkonkorv.
Svensk Kalkonkabanoss är en smal kalkonkorv med smak av paprika, kummin och lite sting av chili. Kalkonkorven är rökt med äkta alspån och har en kötthalt på 70%.
- Detta är en smak som vi vet är uppskattad av många. Och med det extra stinget och kryddningen så är vi säkra på att den kommer att tilltala många av våra konsumenter som har efterfrågat en smal kryddsatt korv. Den är dessutom stoppad i en naturtarm av får, som ger korven ett sprött, krispigt skinn vilket ger ett härligt knäpp när man biter i den, säger Katja Hansson, Produktchef Ingelsta Kalkon
Svensk Kalkonkabanoss lanseras vecka 11 hos ICA och Axfood i en 300g förpackning med 6 korvar i. Rekommenderat utpris 49 kr per förpackning.
Övriga kalkonkorvar i Ingelsta Kalkons sortiment är:
- Kalkonchorizo, tjock
- Kalkongrillkorv, tjock
- Kalkonwienerkorv, smal
- Skinnfri kalkongrillkorv, smal
- Prinskorv av kalkon
- Kung Ingels kalkonkorv
För bilder, produktprover och mer information kontakta Ingelsta Kalkon.
Ingelsta Kalkon är en del av familjeägda Blentagruppen som grundades redan 1963. Med närhet till djuren, producenten, medarbetaren och konsumenten och ett tydligt fokus på individen först har vi vuxit från ett kläckeri i Blentarp till en av Sverige ledande måltidsleverantörer. Vi är cirka ett tusen medarbetare och omsätter ca 2,8 miljarder SEK. Våra produktionsanläggningar finns i Skåne (Blentarp, Tomelilla och Simrishamn), Öland (Mörbylånga) och Halland (Falkenberg). Läs mer på www.blentagruppen.se och www.ingelstakalkon.se