2023-02-20 10:49Pressmeddelande

Ingelsta Kalkon återkallar kylda kalkonköttbullar

Ingelsta Kalkon återkallar kylda Kalkonköttbullar, 400g, sedan de i en rutinkontroll hos leverantören visat sig innehålla listeria.

Återkallelsen gäller Ingelsta Kalkon kylda, färdigstekta kalkonköttbullar med följande produktnamn, bäst före-datum, batchnummer och EAN-kod:

  • Ingelsta Kalkon Kalkonköttbullar 400g
    Bäst före: 11.03.2023
    Batch nummer: 1046
    EAN-kod: 7331044000811

Den aktuella produkten har funnits till försäljning i svenska livsmedelsbutiker. Inga sjukdomsfall har rapporterats. Påvisningen av listeria upptäcktes vid en rutinkontroll hos leverantören. 

- Vi ser mycket allvarligt på händelsen och har redan inlett en utredning tillsammans med leverantören kring hur detta har kunnat ske, säger Charlotta Nilsson kvalitets- & miljöchef Blentagruppen.

Ingelsta Kalkon beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella produkten att i första hand kontakta Ingelsta Kalkons konsumentkontakt, tel. 020-62 85 00 helgfria vardagar kl. 9-12 eller via mail konsumentkontakt@ingelstakalkon.se

Listeria monocytogenes förekommer överallt i naturen och har hittats i de flesta livsmedel. Bakterien dör vid en upphettning till minst 72 grader. Listeria monocytogenes är en bakterie som kan orsaka infektionen listerios, en sjukdom som kan drabba både människor och djur. Listerios hos människa är ovanlig, men det är en allvarlig sjukdom som drabbar framför allt personer med nedsatt immunförsvar, gravida och äldre.


Om Ingelsta Kalkon

Ingelsta Kalkon är en del av familjeägda Blentagruppen som grundades redan 1963. Med närhet till djuren, producenten, medarbetaren och konsumenten och ett tydligt fokus på individen först har vi vuxit från ett kläckeri i Blentarp till en av Sverige ledande måltidsleverantörer. Vi är cirka ett tusen medarbetare och omsätter ca 2,5 miljarder SEK. Våra produktionsanläggningar finns i Skåne (Blentarp, Tomelilla och Simrishamn), Öland (Mörbylånga) och Halland (Falkenberg). Läs mer på www.blentagruppen.se och www.ingelstakalkon.se


Kontaktpersoner

Kvalitets- & miljöchef
Charlotta Nilsson