2024-03-04 09:19Pressmeddelande

100% svensk kalkon i vårens nyheter från Ingelsta Kalkon

Kalkonlårfilé med wasabismör och sesammajonnäsKalkonlårfilé med wasabismör och sesammajonnäs

Allt fler upptäcker att kalkon är lätt att laga, lätt att variera och framförallt lätt att älska! Kalkonbröstfilé är en av Ingelsta Kalkons mest populära produkter och i vår utökas det färska sortimentet med Kalkonlårfilé, en mör och saftig produkt av Ingelsta Kalkons svenska kalkon.

Allt fler upptäcker att kalkon är lätt att laga och lätt att variera och framförallt lätt att älska! Kalkonlårfilén är en noga utvald bit som varsamt styckats fram av kalkonlåret - det mörkare köttet på kalkonen. Kalkonlårfilén valsas igenom en maskin med vassa knivar för att få ett perfekt mört resultat. Den lämpar sig väl att grilla och toppa med en smakrik körsbärsglaze eller varför inte kombinera kalkonlårfilé med kalkonbröstfilé och servera som retroklassiskern black & white?

- Kalkonlårfilén är ny i dagligvaruhandeln men har faktiskt en längre historia än så. Produkten lanserades i Ingelsta Kalkons Gårdsbutik & Restaurang redan i början av 1990-talet under namnet Wilmaschnitzel och är än idag en riktig kundfavorit i vår gårdsbutik på Österlen, säger Katja Hansson, Produktchef Ingelsta Kalkon.

Kalkonbröstfilén, Ingelstas Kalkons klassiker, justeras under våren till fastvikt, 400 gram/styck. Justeringen kommer underlätta för konsumenterna genom att det blir enklare att beräkna hur många förpackningar som behövs till deras måltid men även underlätta vid tillagningen då tillagningstiden blir mer jämn. 

Kalkon är lätt att laga
Kalkonköttet är ett fint kött med bra struktur som går enkelt att smaksätta efter eget smak och tycke. Kalkonlår- och kalkonbröstfilén passar lika bra att lägga på grillen som att tillaga i ugn eller stekpanna. På Ingelsta Kalkons hemsida >> har vi samlat hela vår receptskatt fylld med inspiration och tillagningstips!

Kalkonnyheter från Ingelsta Kalkon
- Kalkonlårfilé
Kalkonlårfilén innehåller 100% svensk kalkon. Förpackningen innehåller två stycken utvalda kalkonlårfilébitar, det mörkare köttet på kalkonen. Förpackningen innehåller 300 gram. Lanseras vecka 11 2024 och finns att köpa hos ICA och Axfood. Rekommenderat pris cirka 79 kr/styck.
- Kalkonbröstfilé
Kalkonbröstfilén innehåller 100% svensk kalkon och är en produkt som har funnits i Ingelsta Kalkons sortiment i många år. Förpackningen innehåller 400 gram. Lanseras vecka 11 2024 och finns att köpa hos ICA, COOP och Axfood. Rekommenderat pris cirka 99 kr/styck.
För bilder, produktprover och mer information kontakta Ingelsta Kalkon.


Om Ingelsta Kalkon

Ingelsta Kalkon är en del av familjeägda Blentagruppen som grundades redan 1963. Med närhet till djuren, producenten, medarbetaren och konsumenten och ett tydligt fokus på individen först har vi vuxit från ett kläckeri i Blentarp till en av Sverige ledande måltidsleverantörer. Vi är cirka ett tusen medarbetare och omsätter ca 2,8 miljarder SEK. Våra produktionsanläggningar finns i Skåne (Blentarp, Tomelilla och Simrishamn), Öland (Mörbylånga) och Halland (Falkenberg). Läs mer på www.blentagruppen.se och www.ingelstakalkon.se


Kontaktpersoner

Produktchef Kalkon
Katja Hansson
Kommunikatör
Johanna Nilsson

Relaterad media